droge-blusleiding


SPECIALIST
IN
DROGE
BLUSLEIDINGEN

Aanleg

aanleg

Prevent Brandbeveiliging verzorgt de complete aanleg van droge blusleidingen. Dit gebeurt volledig in eigen beheer. Voor diverse opdrachtgevers zoals VVE’s en woningcorporaties hebben wij vele grote projecten naar volle tevredenheid uitgevoerd. Recent hebben wij vier droge blusleidingen in het Olympisch Stadion in Amsterdam vervangen en opnieuw geïnstalleerd.

Onderhoud

onderhoud

Een droge blusleiding en haar aansluitpunten dient conform NEN1594 jaarlijks onderhouden te worden. Elke 5 jaar moet de leiding hydrostatisch worden beproefd. U voldoet hiermee aan de eisen zoals vastgelegd in het Bouwbesluit. Bij goedkeuring ontvangt u een testrapport zodat u kunt aantonen dat de leiding voldoet aan de eisen van drukvastheid zoals gesteld in de NEN1594.

Reparaties

reparaties

Vooral in ruimtes met publieke toegankelijkheid moet er extra gecontroleerd worden op een goede werking van de
blusleidingen. Wij zorgen ervoor dat de leidingen ook bestand zijn tegen vandalisme. Onze specialisten adviseren u graag.

 

Wat is een droge blusleiding?

Een droge blusleiding is een blusvoorziening voor de brandweer. Deze wordt toegepast in grote of hoge (flat)gebouwen die rondom moeilijk te bereiken zijn voor de brandweer. Deze leiding bestaat in de regel uit een verzinkte stalen pijp met voedings -en aansluitpunten. Door de aanwezigheid van een droge blusleiding wordt het tijdverlies van het transporteren en uitrollen van slangen zo veel mogelijk beperkt.

Wanneer heb ik een droge blusleiding nodig?

wanneer een gebouw rondom moeilijk te bereiken is door voertuigen van de brandweer
wanneer een gebouw erg uitgestrekt is (diep en/of ondergronds), bijvoorbeeld parkeergarages
wanneer de allerhoogste verdiepingsvloer van een gebouw hoger ligt dan 20 meter boven het maaiveld.

 

Neem contact op voor uw specifieke situatie.

Prevent Brandbeveiliging is al 40 jaar gespecialiseerd in aanleg, onderhoud en reparaties van droge blusleidingen. Wilt u gebruik maken van onze diensten, neemt u dan contact met ons op.